2009-07-31 13:24:55• hírek • Szatmar.ro

Mutunak fizetnie kell

A román válogatott sztárjának fellebbezését elutasította a Nemzetközi Sportdöntőbíróság.

Elutasította a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egy évvel ezelőtti döntése ellen Adrian Mutu által benyújtott fellebbezést a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, ami azt jelenti, hogy a Fiorentina csatárának 17 millió eurós kártérítést kell fizetnie az angol Chelsea-nek.

Mindezt papíron, ugyanis az Inter, a Juventus és a Parma korábbi csatárának ügyvédei bejelentették, ezzel még nem ért véget az ügy, mivel polgári bíróság elé viszik a pert: „Nem adjuk fel a harcot, Adriannak nem kell holnap fizetnie semmit. Újabb per következik, ezúttal polgári úton. Ez plusz költséget jelent, ám még mindig jobb, mintha ki kellene fizetnie 17 millió eurót. Példát akarnak statuálni Adriannal azért, mert román", mondta Cristian Sarbu, a Mutu védő hat ügyvéd egyike.

Mutu 2004 októberében akadt fenn a Chelsea csapatának doppingtesztjén, amikor is szervezetében kokain nyomaira bukkantak. Az angolok azonnal felbontották szerződését, így az olasz Juventus ingyen lecsapott a játékosra. Amikor több havi eltiltását letöltve ismét kezdett formába lendülni, a Chelsea észhez kapott és beperelte a klub imázsának a megrontásáért. Érvelésük szerint Mutu viselkedésével kényszerítette a vezetőket a szerződés felbontására. Pedig alig egy évvel korábban 22 millióért szerződtették a Parmától.

A román gazdasági szaklap, a Capital 12-13 millióra taksálja a 30 éves labdarúgó vagyonát, amelynek részét képezik luxusautói (Ferrari, Aston Martin, Bentley) valamint Londonban, Miamiban és Ibizán található villái.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: